Sådan kommer du effektivt i gang med styrketræning

Virker styrketræning fjernt fra den motion, du normalt dyrker? Eller har du svært ved at se grunden til at komme i gang? Så giver vi dig her lidt indsigt i, hvad styrketræning kan gøre for dig. 

 

Fordele ved styrketræning: 

  • Øger din forbrænding og bidrager til vægttab
  • Du bliver stærkere og får mere energi og overskud i hverdagen
  • Effektiv opbygning af muskelmasse og opstramning af kroppen
  • En sund livsstil og et bedre helbred

Om dit mål er at trimme kroppen, få en flad mave, opbygge en sixpack, opstramme mave, balder og lår eller blive kvit med mormorarme, så kan styrketræning hjælpe dig.

Find det rette udstyr til din træning

Du kan sagtens træne styrke og opbygge muskler uden at gå i fitnesscentret. Dog får du brug for en smule udstyr, for at opnå tydelige og effektive resultater. Her er det særligt vægttræning der gør en stor forskel, idet det belaster musklerne og aktiverer kroppen til at genopbygge dem. Samtidig vænner kroppen sig til de udfordrende øvelser, så du bliver stærkere og kan klare flere og flere kilo under træningen. 

Vi anbefaler at starte ud med: 

Med disse redskaber kan du lave en god variation af øvelser og øge din belastning, i takt med at du bliver mere og mere vant med øvelser. Senere kan du gå videre til Vægtstang og vægtskiver, som vil være utroligt effektive til at opbygge overkroppen.


Den gode restituering

Det er vigtigt at give musklerne hvile både i løbet af dine træningssæt, men også i form af hele hviledage. Hold en dags pause mellem dine styrketræningssæt eller hav træningsdage som kun er dedikeret til en bestemt muskelgruppe eller motion. På den måde kan du for eksempel træne ben den ene dag og arme den næste, uden at det overbelaster dine muskler.