pull up bar

Pull up bar til hjemmetræning  

Pull up bar eller chin up bar, er en populær og effektiv træningsmetode. I dette blogindlæg kan du blive klogere på de forskellige modeller og øvelser du kan lave med pull up bar. Vi har hos Fitnessudsalg.dk billige priser på udstyr til hjemmetræning, så kom i gang med at træne pull ups hjemmefra.

Kort fortalt så er pull up træning af overkroppen, hvor kroppen er ophængt af hænderne, som trækkes op.  Pull up er en klassisk øvelse, der er super populær, og kan laves mere eller mindre overalt, så længe du har noget at holde fast i. Øvelsen udføres gennem egen kropsvægt, og er derfor også hård.

Pull ups vs Chin ups: Hvad er bedst?

Kropshævninger finder i flere variationer, men de mest kendte er pull ups (overhånd) og chin ups. (underhånd) Pull ups er ofte med et lidt bredere greb end skulderbredde, hvor chin ups har et smallere greb end skulderbredde. Hvad der er bedst for dig, er en smagssag og hvor trænet du er. For de fleste er pull ups hårdere end chin ups.

Kort fortalt så er pull up træning af overkroppen, hvor kroppen er ophængt af hænderne, som trækkes op.  Pull up er en klassisk øvelse, der er super populær, og kan laves mere eller mindre overalt, så længe du har noget at holde fast i. Øvelsen udføres gennem egen kropsvægt, og er derfor også hård.


Pull up bar dør

En pull up bar dør, kan nemt og hurtigt placeres i din dørkarm eller anden åbning, og så kan du træne effektivt. En pull up bar skrues/spændes fast uden skruer. Vi anbefaler, for at være helt sikker på, at den sidder fast, at du skruer den ind i væggen. Så kan du træne uden bekymring.

Det kan for nogle virke afskrækkende at træne med pull up bar, fordi det kræver en hel del styrke at kunne løfte sin egen kropsvægt. Faktisk har den andre gode fordele end bare at træne overkroppen. For kvinder kan det være en god øvelse, til at træne nedre del af core-muskulaturen. Det gør du enten ved at bøje benene og trække dem op til maven, eller holder dem udstrakt mens du holder benene vandret.  Sidstnævnte er en hårdere, men mere effektiv metode.

Pull up bar væg

Denne pull up bar monteres direkte på væggen. Så hvis du skal være helt sikker på, at vægtstangen kan holde til meget belastning, så er dette at foretrække. Det kræver bare, at du finder en fast plads til din vægtstang, og samtidig vil du også kunne se, at den har hængt der, hvis du efterfølgende fjerner den igen. Denne vægtstang kan både hænge inde eller udendørs, alt efter dit behov.

Hvem kan træne med pull up bar?

Det er en fejl at tro, at en pull up bar kun er til bodybuildere, eller for store trænede fyre. Selvom det er hårdt at træne med vægtstang og kræver en del styrke, så er det både mænd og kvinder, der kan have glæde af det. Du kan tone og styrke dine muskler, i ryg, arme, overkrop og mave. Øvelserne bygger mest af alt på udholdenhed og styrke.

Øvelse gør mester, så start små ud, hvis du aldrig har trænet på denne måde før.

Push up bar

Et alternativ til pull up bar er push up bar, der også er effektiv og velegnet til hjemmetræning. Med push up bar til armbøjninger, kan du træne brystet, armene og skuldrene mere effektivt. Selv din core-muskulatur kan du træne. Mulighederne er mange, kun din fantasi der sætter begrænsninger. Push up bar kan være en god start, inden du kaster dig ud i pull up bar. 

For et solidt greb er disse push up bars belagt med skum.

Vi har hurtig levering og 365 dages returret, så køb din vægtstang i dag og kom i gang med hjemmetræningen.

Vi håber, at du blev klogere på de forskellige muligheder, der er med vægtstang. Tak fordi du læste med  Husk vi altid er klar til at hjælpe dig, hvis du har yderligere spørgsmål til vores produkter.