Slanke lår vs muskuløse lår

De fleste kvinder drømmer om slanke lår, hvor det for mændenes vedkommende er muskuløse lår. Kvinders hormoner og fedtprocent betyder, at fedtet oftest lagres på baller og lår. Her er det vigtigt med den rette træning og varieret fiberrig kost.

Jeg har selv løbet i en del år, og gerne flere gange om ugen 5-10 km. pr gang. Har tidligere trænet op til halvmarathon, hvor jeg i den periode løb lidt oftere. Jeg har løbet af den årsag, at jeg ønskede cardio i min hverdag, men erkender  også, at jeg håbede det ville give mig slankere lår. Det er vigtigt, at understrege at løb er godt for hele kroppen og er med til at give dig stærke ben, men de slanke lår, har jeg ikke formået gennem løb. Løb er sundt, fordi alle dine muskler i benene bliver aktiveret. Da min kropsform er pæreformet, får jeg nemt større lår og bagdel, da mit fedt på lårene, gennem løb bliver omdannet til muskler.

Slanke lår med fitnessudstyr


Når fedtet på lårene bliver omdannet til muskler, vil dine lår automatisk fremstå slankere, men for mit vedkommende også syne større. Jeg har altid været lidt skræmt af store maskiner i fitnesscentret, af frygt for, at mine lår ville vokse sig endnu større. I en periode blev dette også tilfældet, men det hang sammen med mit store indtag af fedtrige fødevarer.

Det bedste du kan gøre er at kombinere cardio med styrketræning, og her hentyder jeg ikke til store vægtskiver og maskiner. For mit vedkommende har det været øvelser, hvor jeg har trænet alle de små muskelgrupper, som jeg har gjort med træningselastikker, pilates ring og bentræner til inderlår. En effektiv træning du nemt kan klare hjemmefra.

Myte: slanke lår af løb

Slår du “slanke lår” op på google, kommer der tonsvis af artikler, alle med fokus på at løb giver slanke lår. De fleste eksperter henviser til løb, som deres foretrukne træningsmetode i kampen mod slankere lår. Jeg må dog indrømme, at jeg endnu ikke har oplevet andre kvinder, der har erfaret dette. Som tidligere nævnt, får din ben en flottere og mere tonet form af løb, men slankere lår, har jeg ikke oplevet. Tværtimod, har jeg kun mødt kvinder, som er frustreret over, at deres lår ikke bliver slankere af at løbe, men derimod synes større. 

Vi kvinder er alle bygget forskelligt og derfor også individuelt, hvad der virker bedst for os. Prøv dig frem.

Tak fordi du læste med :-)

Udgivet af: 
Line Riis


Ovenstående blogindlæg tager udelukkende udgangspunkt i min ekspertise på området.